Rick van der Ven Nederlands Kampioen Indoor

Rick van der Ven Nederlands Kampioen Indoor

26 & 27 januari 2019, ’s Hertogenbosch/Schaijk

Afgelopen weekend werd in de Maaspoort sporthallen in ’s Hertogenbosch de Nederlandse Kampioenschappen Indoor verschoten.
Van handboogschutterij De Vriendenkring 1897 uit Schaijk namen 3 schutters deel, Rick van der Ven bij de Heren Recurve, Inge van Caspel bij de Dames Compound en Sjef Broess bij de Cadetten Recurve.

Heren Recurve
Rick van der Ven begon zaterdag goed aan het kampioenschap door in de kwalificaties twee solide rondes van elk 295 punten neer te zetten, waarmee hij een totaal van 590 punten bijeen schoot waarmee hij zich als tweede plaatste voor de eliminatierondes.
In de 1/8e finale was Robin Giebels met socres van 30, 27, 26 & 28 niet opgewassen tegen de volle bak (30, 30, 30 & 30) van Rick van der Ven, waardoor Rick met 7-1 setpunten nar de volgende ronde doorging.
Tijdens de 1/4e finale die Rick tegen Quinten Oudijn schoot, herhaalde hij de perfecte score van 30, 30 & 30 tegen de score van Quinten 27, 28 & 29, waarmee Rick met 6-0 setpunten wederom doorging naar de volgende ronde.
Ook in de 1/2e finale tegen Gijs Broeksma herhaalde Rick van der Ven de perfecte score van 30, 30 & 30 tegen de 29, 29 & 29 van Gijs. Met 6-0 setpunten plaatste Rick zich voor de Gouden Finale waar hij Sjef van den Berg tegen kwam.
Tijdens de Gouden Finale wisten de beide heren het zeer spannend te houden door alletwee de eerste twee sets de maximale score neer te zetten van 30 punten en het 2-2 in setpunten stond.
In de derde set liet Sjef één puntje liggen terwijl Rick wederom de maximale score van 30 punten wist te noteren en daarmee een 4-2 voorsprong nam.
In de vierde set wisten beide heren wederom alleen maar tienen te noteren waarmee het 5-3 werd voor Rick.
Tijdens de vijfde set zou Rick bij een gelijke score het Kampioenschap naar zich toe kunnen trekken, echter door met de eerste pijl een 9 te noteren kreeg Sjef met zijn geschoten 10 weer kijk op een setwinst waarmee hij een shoot-off zou kunnen afdwingen. Helaas voor Sjef scoorde hij met zijn tweede pijl een 9 tegen een 10 van Rick waarmee de scores in deze set weer gelijk kwamen en Sjef alleen maar kon hopen dat Rick geen 10 zou schieten met zijn laatste pijl. Helaas voor Sjef gaf Rick geen cadeautje weg maar zette er een dikke 10 op waarmee Rick van der Ven met 6-4 setpunten het Nederlands Kampioenschap binnen haalde.

Dames Compound
Tijdens de kwalificatierondes stond Inge van Caspel lekker haar pijltjes weg te schieten. Met twee keer een score van 295 punten behaalde zijn een totaal van 578 punten waarme ze zich als 5 plaatste voor de eliminaties.
In een gelijk opgaande 1/4e finale wist Inge van Caspel met scores van 29, 28, 29, 29 & 30 (145 punten totaal) tegen Sandra van der Looy met 30, 27, 29, 29 & 28 (143 punten totaal) pas in de laatste set het verschil te maken waarmee zij doorging naar de volgende ronde.
In de strijd voor welke finale Inge mocht schieten kwam Inge van Caspel in de 1/2e finale met scores van 29, 28, 28, 29 & 30 (144 punten totaal) net één puntje tekort tegen Jody Vermeulen die scores van 29, 29, 28, 30 & 29 neerzette (145 punten totaal) waardoor Inge voor het Brons mocht gaan schieten.
In de Bronzen finale tegen Evelien Groeneveld schoot Inge van Caspel 29, 28, 28, 29 & 28 (142 punten totaal) tegen 29, 29, 28, 29 & 28 (143 punten totaal) van Evelien die met één puntje verschil de winst naar zich toetrok en Inge van Caspel net buiten de medailles op een verdiende 4e plaats eindigde.

Heren Recurve Cadetten
Na een paar moeizame seizoenen is Sjef Broess weer goed bezig om zich weer knap op te werken.
Tijdens de kwalificatierondes wist hij zich met scores van 255 & 263 punten een totaal van 518 punten bijeen te schieten. Hiermee schoot hij niet alleen een nieuw Persoonlijk Record maar wist hij ook de 11e plaats te behalen op dit Nederlands Kampioenschap!

Voor Rick en Inge zijn de Nederlandse Kampioenschappen een goed opmaat voor zowel “The Vegas Shoot”, de laatste “Indoor World Serie” en de “Indoor World Cup Finale” die allemaal van 8 t/m 9 februari in Las Vegas verschoten worden.

Reageren is niet mogelijk.