Jeugd

Jeugd

Schieten zoals in films
Zou het niet fantastisch zijn om net zo goed te schieten als Katniss Everdeen of Legolas? Met je pijl en boog altijd het doel raken? Bij de Vriendenkring in Schaijk leren wij je boogschieten tijdens onze jeugdtrainingen! Meld je nu aan voor twee gratis proeflessen met het onderstaande formulier.

Wat is boogschieten?
Boogschieten is een Olympische sport waarbij je pijlen naar een doel schiet met je boog. Concentratie en schiettechniek zijn daarbij belangrijk, maar natuurlijk ook plezier hebben! Tijdens onze training leren wij je hier alles over.

Boogschieten kan je op een hele hoop verschillende manieren, binnen en buiten, kijk hiervoor op de volgende pagina.

Is boogschieten iets voor mij?
Boogschieten is een individuele sport, maar wordt ook in teamverband gedaan. Het belangrijkste is dat iedereen het kan. Of je nu een jongen of een meisje bent, of je nu de allerbeste wilt zijn of mee doet voor de lol.

Ook met een handicap ben je van harte welkom. Er zijn middelen genoeg om rolstoelsporters of andere handicaps zonder moeite de sport te laten beoefenen.

Vanaf welke leeftijd kan ik meedoen?
Je mag je al aanmelden zodra je 8 jaar bent! Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Totdat je 18 bent mag met de jeugd meetrainen, daarna kun je doorstromen naar de training voor volwassenen.

Wanneer zijn de trainingen?
Elke donderdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur staan onze trainers voor je klaar. Daarnaast gaan zij ook mee naar jouw competitie wedstrijden in de buurt.


Hoe meld ik me aan voor een gratis proefles?
Door het onderstaande formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Je mag twee gratis proeflessen volgen, daarna kun je een strippenkaart voor 10 lessen kopen voor slechts €25,-. Tijdens deze lessen zorgen wij ervoor dat je een boog, pijlen en bescherming hebt.

Wanneer jouw strippenkaart vol is, kun je volwaardig lid worden van de Vriendenkring voor €85,- per jaar (exclusief inschrijfgeld).

Waarom de Vriendenkring?
Omdat iedereen welkom is en op zijn eigen niveau mee kan draaien, iedereen kan zijn plekje vinden bij ons. We zijn een hechte groep en helpen elkaar om het beste uit onszelf te halen.

Wil je serieus goed worden of gezellig meedoen? Het is allemaal mogelijk.

Veiligheid
Boogschieten is een veilige sport. Door goede instructies en duidelijke regels, komen ongelukken en blessures nauwelijks voor. Iedereen krijgt bij de gratis proeflessen uitleg over veiligheid.


Wie zijn mijn trainers?
De Vriendenkring Schaijk heeft drie jeugdtrainers:

Frits van der Ven
Ooit kwam hij binnen als vader van drie jeugdschutters. Toen zij zelfstandig konden schieten, hielp hij mee met de jeugdtraining. Een van zijn pupillen is Rick van der Ven, zijn zoon. Misschien ken je hem nog wel van de Olympische Spelen in Londen en Rio? Frits heeft dus veel (internationale) trainerservaring
Daarnaast bezit hij het Handboogtrainer 3 diploma. Hierdoor is hij gecertificeerd trainer.

Koen van Tartwijk
Zelf schiet Koen ook al weer heel wat jaartjes en heeft aanzienlijk verstand van het afstellen van je materiaal. Daarom zal je hem ook vaak zien sleutelen en draaien.

 

 

Harrie van Broekhoven
Harrie helpt mee met zowel de binnen- als buitentrainingen en zie je in het weekend vaak door de bossen struinen tijdens wedstrijden. Hierdoor heeft ook hij ruime ervaring in de schietwereld.


Overtuigd? Meld je aan voor de gratis proeflessen met dit formulier!

[recaptcha]