Over de Vriendenkring

Over de Vriendenkring

Handboogschutterij de Vriendenkring Schaijk bestaat als sinds 1897. Hierdoor is het een club met een rijke geschiedenis en veel ervaring in de bogensport.

We zijn een échte vriendenkring waarin iedereen welkom is. Op elk gewenst niveau wordt geschoten en wij helpen elkaar om het beste uit onszelf te halen.

De Vriendenkring is aangesloten bij de NHB (Nederlandse Handboogbond). Met ons lidmaatschap mag je dus meedoen aan alle wedstrijden in Nederland.

Daarnaast beschikken we over een prachtige accommodatie met 16 ruime binnenbanen (tot 25 meter) en vier buitenbanen (tot 70 meter). Mede hierdoor én onze goede trainers, heeft de Vriendenkring nationaal en internationaal vele titels op haar naam.

Regelmatig winnen onze schutters regionale kampioenschappen. Daarnaast zijn we ook trots op onze internationale parel: Rick van der Ven. Bekend van de Olympische Spelen in Londen (2012) waar hij een knappe 4e plek behaalde.

Ook zijn wij de thuisbasis voor de regionale talententraining. De beste schutter uit de regio trainen hier om door te stromen naar de Brabantse selectie of de Nederlandse ploeg. Zij trainen met onze eigen gecertificeerde trainer. Hij geeft ook onze wekelijkse jeugdtraining.

Wil je meedoen aan een gratis proefles? Meld je dan aan via de jeugd en volwassenen pagina’s.

Wil je voor wat anders bij ons terecht? Bel (0486-463503) of mail ons!