Rick van der Ven staat zondag met het Nederlands Team in Gouden WK-finale

Rick van der Ven staat zondag met het Nederlands Team in Gouden WK-finale

17 februari 2018, Yankton/Schaijk

Nadat Rick van der Ven zich afgelopen woensdag samen met zijn Nederlandse teamgenoten Sjef van den Berg en Steve Wijler als eerste kwalificeerde voor de eliminatierondes, was vandaag de dag dat het moest gebeuren.
Door hun goede kwalificatie had het Nederlands team in de 1/8e finale een bye (geen tegenstander) en dus automatisch door naar de 1/4e finale waar ze het Franse team tegenover zich zagen. Het Nederlandse team liet met een totaal score van 178 punten (van maximaal 180) en de winst met 5-1 setpunten zien dat ze op een missie waren.
In de halve finale tegen Oekraïne  kwam team NL eerst nog op een 0-2 achterstand te staan doordat ze 2 negens hadden geschoten tegen maar één negen van de Oekraïners. Maar team NL liet aan de Oekraïners zien dat ze daar niet van onder de indruk waren door te antwoorden met twee perfecte sets van 60 punten waarmee ze op een 4-2 voorsprong kwamen en vervolgens zich de match toe te eigenen met een mooie serie van 59 punten en een eindstand van 5-3 setpunten.
Morgen zal het Nederlands Team om 22:00 uur in de Gouden Finale uitkomen tegen het Australische Team.
Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse Handboogsport dat een Recurve Team in de Gouden Finale van een Wereld Kampioenschap Indoor is gekomen, dus ongeacht wat de uitslag morgen zal zijn, er wordt weer geschiedenis geschreven.

De wedstrijd zal live te zien zijn via onderstaande link;
https://www.youtube.com/watch?v=p5vsP8nghZY

Uitslagen zijn te volgen via onderstaande link;
https://info.ianseo.net/Finals/session.php?Session=12018-02-18+15%3A00%3A00
https://info.ianseo.net/?tourid=374

Reageren is niet mogelijk.